Naar Costa Rica
Blijf op de hoogte en volg Karin
09 Oktober 2014 | Costa Rica, Sámara
Na het ontbijt en koffers ingepakt te hebben, vertrekken we om 8.00 uur met de bus. We gaan op weg naar de grens van Nicaragua en Costa Rica. Het is echt bereslecht weer, alles staat blank en en er worden zelfs dorpjes geëvacueerd! Om 10.05 uur zijn we bij de grens, Penos Blancas. Het is nu wat droger buiten. Er komt eerst een douanier in de bus, om de mensen te tellen. Dan komen we bij de douane, de reisleider heeft alle paspoorten verzameld, en zal een groepsuitcheck doen. Wij kunnen wat rondkijken bij de kraampjes en duty free shops. Na een half uur kunnen we verder. Dan komt er weer een douanier in de bus en die controleert alle paspoorten en stempels erin. Dan gaan we de echte grens over en wordt de bus ontsmet, door een soort wasstraat. Dan rijden we naar de grens van Costa Rica. Daar moeten we persoonlijk onze paspoorten laten stempelen. Dan is het wachten op de bus, nou meer de chauffeur! Weer een stukje rijden, dan moet de chauffeur nog meer papieren regelen. Om 11.30 uur is de grensprocedure helemaal afgerond. Dat is voor deze grensovergang erg snel, aldus de reisleider. Want dit is de enige grensovergang waar auto's en vrachtvervoer over kunnen. Dit is ook de overgang van de Panamerican Highway. Dan gaan we weer verder. Om 12.50 uur kunnen we lunchen in Liberia. We kunnen kiezen, McDonalds, BurgerKing, Subway of bij een supermarkt. Wij nemen de supermarkt, en slaan meteen drinken in voor bij het volgende hotel, want daar is weer een koelkastje, hoorden we. We kijken nog wat bij de winkeltjes. Om 14.00 uur vertrekken we weer. Het zal nu nog 2,5 uur rijden zijn. Het begint weer steeds harder te regenen. Om 16.00 uur rijden we door Samara. Hier zouden we eerst overnachten, maar we hebben nu een ander hotel. Dit is nog 30 minuten verder rijden. We komen ook langs het strand. Wel een wilde zee. Bij het hotel lijkt alles verlaten. Maar we worden wel ontvangen, we zijn echter de enige gasten in het hotel. Het hotel is prachtig, we hebben zelfs een keukentje! En de tuin is prachtig met een mooi zwembad! Alleen regent het nog steeds! We zitten lekker voor de kamers, en kunnen de mails enz weer checken. Om 19.00 uur gaan we met de reisleider, terug naar Samara om te dineren.