Van Pretoria naar Kololo game reserve
Blijf op de hoogte en volg Karin
05 Oktober 2013 | Zuid-Afrika, Pretoria
Vanochtend hebben uit kunnen slapen. En wat is daar het gevolg van? Gewoon om 7.00 uur wakker! Maar het is wel lekker om geen stress te hebben, dat je er uit moet. Dus nog lekker blijven liggen en even naar het weerbericht gekeken. Om 8.30 uur gaan we aan het ontbijt. De jongens hebben slechter geslapen, slecht bed, donzen dekbed was te warm, de airco maakte te veel lawaai. Nou wij hebben lekker geslapen met de airco aan, en inderdaad hij maakte veel geluid, maar gewoon door slapen! Na het ontbijt moeten de jongens de koffers nog in pakken, wij zijn al klaar. Om 9.30 uur gaan we naar beneden. Daar nemen we afscheid van de groep. Wij gaan met 8 personen door naar het Kololo game reserve. 4 personen gaan nog naar familie in Johannesburg en de rest vliegt vanavond naar huis. Om 10.00 uur is de taxibus er om ons op te halen. We nemen afscheid van Astrid, onze gids, en gaan op weg. De chauffeur rijdt toch wel anders dan André! Na een uur stoppen we bij een benzinestation om te plassen en een "bakkie koffie nuttig". Dan gaan we weer op weg, we gaan dan ook de snelweg af. We stoppen nog bij een benzinestation om de bandenspanning te verlagen. Even later begrijpen we waarom, de laatste 29 km is een zeer hobbelige zandweg. Het hele busje trilt zo wat uit elkaar, en wij ook. Om 14.00 uur komen we aan bij de poort van het resort. Hij spreekt via een intercom en de poort gaat open. Dan is het nog 1 km naar de receptie. Het is wel heel mooi, midden in de natuur. We worden erg vriendelijk ontvangen, met een glaasje jus. We moeten een formulier invullen, en krijgen de namen van de lodges. Wij hebben Weaver en de jongens Drongo. We lopen onder begeleiding naar de lodges. Het is erg mooi, een veranda met een buitenkeuken, een mooie ruime kamer met een houtkachel, en een aparte badkamer. We zetten een bakkie koffie en genieten op de veranda. Dan gaan we met medereizigers een rondje mountainbiken over het park. Er zijn 3 routes. We nemen er een van 6 km. Ja, het is niet ver, maar met deze hitte en na zo'n reis, is het voor ons lang genoeg. Hierna drinken we wat in de bar/ restaurant. Om 17.00 uur gaan we douchen en genieten van het uitzicht. Lekker op de veranda het verslag typen, zodat we het straks in het restaurant op de site kunnen zetten. Daar is wel internet, maar telefonisch zijn we hier niet bereikbaar! Er is totaal geen bereik hier. Dat was trouwens in Swaziland ook niet!
Om 18.30 uur worden we verwacht in het restaurant, want er komen weer mensen voor ons zingen en dansen! Daarna diner!