Panoramaroute naar Pretoria
Blijf op de hoogte en volg Karin
04 Oktober 2013 | Zuid-Afrika, Pretoria
We hebben vandaag uit geslapen, tot 6.15 uur! We hebben zelfs de gehele nacht de airco aangehad, we beginnen aardig op te warmen. We begrijpen nu ook de naam van de reis: de wereld in een land! Niet alleen qua temperatuur, maar ook qua armoede/ rijkdom, natuur, levensonderhoud, industrie. Na het ontbijt vertrekken we via de Panoramaroute naar Pretoria. We rijden door de Kowijnspas. De 1e stop is bij God's Window. Het is helaas heiig boven het dal. Daarna rijden we door naar de Blijderivier canyon. Daar bezoeken we de Potholes, kolkgaten. Erg mooi. Koffie drinken doen we bij de 3 rondavels, dat zijn 3 bergpunten die lijken op de hutjes van de bewoners hier, die worden rondavels genoemd. Eerst een stuk naar beneden lopen, dan terug naar boven klimmen natuurlijk en dan is er koffie met een muffin. Iemand zet zijn muffin op tafel naast mij, en die wordt meteen door een aap weggepakt. In Lijdenburg gaan we lunchen, we hebben geld gekregen zodat we zelf kunnen kiesen waar en wat we willen eten. Wij kopen bij de Spar, een paar lekkere broodjes! We lopen door de Voortrekkerstraat langs de winkels, en nemen als toetje nog een ijsje bij KFC. Om 13.45 uur zitten we weer in de bus. We nemen alvast afscheid van Astrid en André door hun de fooi van de groep te geven. Dit is de laatste dag dat we allemaal samen zijn. Wij gaan morgen met nog 4 personen door naar het Kololo reservaat, de overige mensen vliegen morgenavond terug naar Nederland. Het laatste stuk van de reis naar Pretoria is niet zo interessant. Om 17.30 uur zijn we in het Holiday Inn hotel in Pretoria. Om 19.00 uur gaan we met de groep in het aangrenzende winkelcentrum eten. We mogen niet op straat 's avonds. Daarna drinken we nog wat in de bar van het hotel