Dansshow, Tanah Lot, Kuta beach, zonsondergang - Reisverslag uit Candidasa, Indonesië van Karin Opdorp - WaarBenJij.nu Dansshow, Tanah Lot, Kuta beach, zonsondergang - Reisverslag uit Candidasa, Indonesië van Karin Opdorp - WaarBenJij.nu

Dansshow, Tanah Lot, Kuta beach, zonsondergang

Blijf op de hoogte en volg Karin

06 Oktober 2012 | Indonesië, Candidasa

Na het ontbijt, vertrekken we om 8.00 uur richting Denpasar. Daar gaan we eerst naar een Barong en Kris dance act kijken. Deze begint om 9.30 uur. Het is een dans en toneelstuk, met de leeuw en de aap. De Chinezen of Japanners hebben er erg veel lol om, het is ook een komisch stuk. Dat kunnen wij zelfs begrijpen. De man die de aap speelt, is erg goed. Na de show gaan we weer verder, we gaan niet naar de Pasar Kumbasari, want volgens de chauffeur stinkt het daar te veel voor ons. Hoe kan hij dat nou weten? We rijden nu naar Tanah Lot, de zeetempel. Daar worden we afgezet en mogen zelf verder lopen. We lopen eerst langs vele winkeltjes, kraampjes. Dan komen we bij de tempel. Hij staat in het water, op een rots. Enkele mensen lopen door het water naar de tempel toe, maar die zijn nat tot aan het kruis! Dit hebben we er niet voor over, en ze mogen toch niet verder naar boven. We lopen nog naar diverse andere tempels op het terrein. We zien ook nog mannen die aan het surfen zijn. Op de terugweg koopt Tim nog een sleutelhanger en ik een sarong. Dan op zoek naar de taxi, hij zou hem in vak 4 zetten, maar er staat alleen maar A B C, dus lopen we naar vak D, geen taxi! We lopen terug, en zien hem uiteindelijk gewoon in vak A staan. Van hieruit rijden we naar Kuta, het surfparadijs van Bali. Hij zet ons af op het strand, aan de boulevard. We hebben hier 2 uur de tijd om rond te lopen en te kijken. We lopen over het strand, hier zijn erg veel surfers. We zien hier ook de vliegtuigen landen, we zitten dus dicht bij het vliegveld. Over de "boulevard" lopen we naar McDonalds. Daar trakteren we onszelf op een ijsje. Tim neemt een Ice Blue Float, dat is sprite met ijs en een blauw goedje. Sjaan en ik nemen een Green Tea McFlurry, smaakt wel lekker. Yannick neemt een McFlurry met M&M's, oftewel, cha cha. We zitten lekker in de airco. Dan nog een slootje cola er achter aan. Na deze tussenstop lopen we richting de taxi. Op het strand zien we borden staan, wat te doen bij een tsunami en hoe je gewaarschuwd wordt! als je een aardbeving voelt, moet je meteen van het strand gaan! Daar moet je toch echt niet aan denken! We kijken nog wat bij de winkeltjes, ze verkopen allemaal hetzelfde, tassen, t-shirts, sarongs enz. Gek hè, dat ze niets verkopen. We lopen nog even de andere kant op en zien vele vissersbootjes liggen. Ook is er een bruiloft in een hotel. Terug naar de taxi. Iets vroeger dan gepland, maar dat geeft niet. De taxi brengt ons nu naar een plaats waar we de zonsondergang kunnen bekijken terwijl we dineren! Dit is ook in Kuta, maar dan aan de andere kant van het vliegveld. Hij zet ons in het restaurant Aroma, af. We lopen door het restaurant, naar buiten het strand op, Kedonganan beach. We krijgen een tafel op de eerste rij. We bestellen eerst wat te drinken. Het is een visrestaurant, Yannick heeft dus pech! Sjaan en Yannick lopen nog een stuk over het strand. We zien de vissersboten mooi uitvaren, voor weer een nachtelijke visvangst. Dan bestellen we onze vis. We kunnen voor in het restaurant uitkiezen welke en hoeveel vis we willen hebben, prijs gaat per kilo! Tim en ik kiezen een king prawn en voor Sjaan kiezen we een kilo mossels. Yannick gaat voor de friet, die ze gelukkig ook hebben! Dan kunnen we terug naar onze tafel, en gaan ze de verse vis bereiden. Als het klaar is, wordt het netjes naar onze tafel gebracht, met groente en rijst, en diverse Balinese sausjes. Het eten is heerlijk en we genieten dus dubbel! Goed eten en een zonsondergang. Als nagerecht krijgen we nog wat meloen. De rekening valt ook nog erg mee, voor zo'n entourage en heerlijk eten. Dan beginnen we om 18.30 uur aan de terugreis naar Candidasa. Om 20.00 uur worden we voor het hotel weer afgezet. We zijn dus 12 uur onderweg geweest! Nu lekker douchen en computeren, want het verslag moet weer de lucht in!

• 06 Oktober 2012 - 15:36

Edwin :

Wat zijn we blij dat we mee mogen reizen geniet nog lekker van de laatste dagen. het water loopt me in de mond als ik aan die lekkere visjes denk. Zelf hebben wij Tanah lot erg leuk gevonden, maar ware we toch weer blij als we weg uit het toerisme konden terug naar Candi dasa Selamat tidur

Edwin

• 06 Oktober 2012 - 15:36

Edwin :

Edwin

• 06 Oktober 2012 - 16:56

Oma:

Erg leuke belevenissen hebben jullie weer gehad.
    Had Sjaan wel genoeg aan 1 kilo mosselen?????
    Karin alvast gefeliciteerd met je verjaardag.
    Want het zal toch wel morgenochtend zijn als je dit leest.
    Ik wens jou een heel fijne verjaardag met Sjaan en de kinderen.
    Van mij een dikke kus en voor allemaal liefs en groetjes Oma

• 06 Oktober 2012 - 17:03

Ta:

Hallo allemaal .

Weer een dag voorbij'het gaat wel snel he

Geniet nog maarlekker van de laatstedagen.

Groetjes Tante Betsy

• 06 Oktober 2012 - 19:04

De Boertjes:

Hallo balinezen,
    Wat een belefenissen allemaal, we vinden de verslagen al leuk, hebben wij er niets van gezien, hoe moet het dan in het echie zijn. Maak nog maar flink wat foto's, want daar zijn we wel heel benieuwd naar. Ene....Karin...van harte.... met je verjaardag, wij zullen er wel een tompoes op eten!
    P.s. jongens zijn er geen leuke Balinese meisjes, want die missen we een beetje in het verhaal;)