Snowboarden en shoppen
Door: Sjaan en Karin, Tim en Yannick en Riet
Blijf op de hoogte en volg Karin
28 Januari 2011 | Finland, Helsinki
Na eerst lekker uitgeslapen te hebben, hebben we lekkkere broodjes afgebakken voor het ontbijt. Met koffie, thee, melk en chocomelk hebben we lekker ontbeten. Daarna lekker alles in de vaatwasser. Dan kleden we ons weer lekker warm aan en gaan naar het app. van de jongens kijken, want dat had oma nog niet gezien. Yannick moet toch zijn helm ophalen, want die gaat vandaag snowboarden. We lopen naar het dorpje en gaan spullen huren voor Yannick, een snowboard, schoenen en een skipas. Het is vandaag erg koud, de temperatuur valt wel mee,-12 in het dorp, maar er staat veel wind. Yannick huurt de spullen voor 3 uur, want hij is maar alleen en het is koud. Dan gaat Yannick met de stoeltjeslift naar boven, en wij wachten tot hij weer beneden is, kunnen we zijn kunsten afkijken en foto's maken. Hierna gaat hij met een andere lift naar boven en kan hij lekker zijn gang gaan. Hij heeft al wel gezegd, dat het boven op de berg, nog veel kouder is. Wij gaan lekker shoppen in het dorpje, er is een nieuw winkeltje open, dat hebben we nog niet gezien, want dat was steeds gesloten, als wij er waren. Hier verkopen ze heel souveniers en mutsen. We shoppen lekker lang in het winkeltje. Ook kun je hier eten of drinken, We drinken lekker warme chocomelk, Kaakee, en vanuit hier kunnen we precies op de piste's kijken. We zien Yannick naar beneden komen van de piste. Op de piste ernaast, de bogglepiste met schansen, wordt zelfs een salto gemaakt. Na een uur of 2 heeft Yannick het wel gezien en koud. We brengen de spullen terug naar de verhuur, en gaan naar de supermarkt. Dan gaan we naar het app. lekker soep eten, en DVD kijken. 's Avonds eten we bij een pizzeria, een lekkere pizza. Terug in het app. gooien we er nog een filmpje in en gaan om 0.00 uur naar bed.