Rendieren, sneeuwschoenen en Huskey's
Door: Sjaan en Karin, Tim en Yannick en Riet
Blijf op de hoogte en volg Karin
25 Januari 2011 | Finland, Helsinki
Hierna gaan we een ronde lopen met sneeuwschoenen aan. Dit is best zwaar, en vraagt toch wel wat behendigheid. Het is erg intensief en we raken aardig verhit. We komen langs de iglo's waar je in kan overnachten. Hier gaan we een stukje over de zijkant van een meer lopen, Sjaan zakt nog door het ijs, maar heeft zelfs nog geen natte voeten. Toch wel goed materiaal, hebben ze hier. We lopen we door en gaan maar weer van het meer af. We komen nog langs een paar grote sauna's. Terug bij het beginpunt, doen we de sneeuwschoenen weer uit. Vandaar uit lopen we een paar honderd meter, naar een andere plek op het meer. Daar staan de huskey's hard te blaffen, ze willen graag gaan rennen. Maar we krijgen eerst uitleg over hoe we de slee moeten besturen, maar voornammelijk hoe je moet remmen. Dan gaan we met 2-en op en in een slee. Halverwege de tocht wisselen we van bestuurder. Op het meer is het erg mistig en winderig, dit maakt het erg koud, vooral omdat we het daarnet zo warm hadden. Iets verder op het meer, is het minder mistig en schijnt zelfs de zon even. Aan het eind van de tocht knuffelen we nog met de honden. Dan lopen we terug naar de bus, die brengt ons terug naar het dorp. Daar informeren we naar de kosten voor het snowboarden. Ze geven alleen prive lessen, dan moet je nog de spullen huren en een skipas kopen. Terug in het app. maken we lekkere soep klaar en bakken broodjes in de oven. Yannick krijgt nu wel de openhaard aan, lekker warm hoor. De mannen gaan weer in de sauna. Straks lopen we weer naar het dorp, en gaan we weer een leuk restaurant zoeken om te eten.
25 Januari 2011 - 15:16
Ina:
Hoi allemaal,
Het klinkt allemaal weer geweldig. Ik ben al weer aan het genieten van de foto's. Ga zo door!!!
Wij genieten hier mee
Groetjes alle Lindenbergjes -
26 Januari 2011 - 16:11
Erik,ria En Kids:
Zo, dat ziet er echt gaaf uit, hebben jullie de kerstman ook nog gezien? Ho, ho, ... zijn rendieren in elk geval wel.
veel plezier