Snowscootersafari
Door: Sjaan en Karin, Tim en Yannick en Riet
Blijf op de hoogte en volg Karin
24 Januari 2011 | Finland, Helsinki
Vanochtend zijn we om 7.00 uur opgestaan. We kleden ons aan en gaan op zoek naar een supermarkt. In het dorpje, is alles nog dicht, de supermarkt gaat pas om 9.00 uur open. Dat is te laat, om nog ontbijtspullen te kopen want we moeten om 9.50 uur vertrekken in het dorpje voor de sneeuwscootersafari. We lopen terug naar het huisje en drinken koffie en thee en eten wat ontbijtkoek als ontbijt, uit Holland. Om 9.00 uur lopen we naar het dorpje, kijken in de supermarkt wat we straks zullen kopen. We kijken even naar de liften en pistes. Om 9.50 uur komt de bus ons ophalen. Die brengt ons binnen 5 minuten naar de plek waar we onze thermooverall, sneeuwlaarzen, handschoenen en helm krijgen. We krijgen eerst uitleg over hoe we moeten rijden met een sneeuwscooter. Alleen gasgeven, een knop voor een noodstop en een rem voor bergafwaarts. Dan gaan we met twee personen op een scooter. tim en Oma, Sjaan en Karin, Yannick heeft de mazzel dat hij alleen mag!!! We rijden 10km, onderweg stoppen we af en toe even om de groep weer compleet ta maken. De tocht is prachtig, weinig kans om foto's te maken. Bij de stop wisselen we van bestuurder. Dan rijden we weer 10 km terug. Hierna krijgen we een kop koffie of thee. De bus brengt ons weer terug naar het dorpje. Daar gaan we via de supermarkt terug naar het app. Daar eten een paar kaasbroodjes uit de oven en hebben soep gekookt. Dat smaakt erg lekker na zo'n 24 uur bijna niets.