Wencelasplein, Letnapark - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van Karin Opdorp - WaarBenJij.nu Wencelasplein, Letnapark - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van Karin Opdorp - WaarBenJij.nu

Wencelasplein, Letnapark

Blijf op de hoogte en volg Karin

07 December 2018 | Tsjechische Republiek, Praag

Om 7.50 uur wederom wakker. Aankleden en tafel dekken. Naar de Lidl om verse broodjes. Dan kunnen we weer ontbijten. De laatste eitjes zijn vanochtend gekookt. We vertrekken om 9.30 uur naar de metro. Met wederom een overstap op Mustek, stappen we op Jiriho z Podebrad uit. Als we boven komen zien we een moderne kerk, Most Sacred Heart of Our Lord, een markt en een nog gesloten Kerstmarkt. We lopen over de markt naar de televisietoren! Er zouden ook baby's op de toren zitten, om de paal wat mooier te maken, maar geen baby's te zien. Vorig jaar ook al niet, hebben we uit betrouwbare bronnen! We maken er foto's van en lopen terug naar de metro. De kraampjes op de Kerstmarkt binnen open te gaan. We kopen nog een keramieke Kerststalletje.

Daarna gaan we met de metro naar station Muzeum. Dit is een groot overstapstation, dus ook lekker druk. We lopen naar boven en staan dan op het Wencelasplein. We zien het Nationaal Museum en daarvoor het Wencelasplein met de Kerstmarkt. Ook deze is niet erg groot. We lopen er over en nog verder over het plein. Voorbij metrostation Mustek is nog een kleine Kerstmarkt. Ook is hier een leuk winkelgebied. We drinken ergens een bakje cappuccino. Ik wil nog graag De foto van de vele bruggen over de Moldau maken en ik heb gelezen dat dit vanuit het Letnapark kan. Dus gaan we op weg naar het Letnapark. Met de metro van Mustek naar Staromestska. Van daaruit lopen we langs de Moldau naar de metronoom in het Letnapark. Daar waar we eerst niet boven wilden klimmen. We laten Ma achter in een bushokje, daar zit een bankje in, en wij beginnen aan de klim naar boven. Het uitzicht is inderdaad wat ik bedoelde! We maken de nodige foto's, lopen nog een klein stukje verder. Dan gaan we weer terug naar beneden. Na 25 minuten zijn we weer bij Ma in het bushokje. We steken de Cechuv most, brug, weer over. Dan lopen we richting het gat in de muur van de Joodse Begraafplaats. Ik heb wel foto's door het gaatje gemaakt, maar niet van het gaatje zelf in de muur. Dat wilde ik ook nog graag op de foto hebben! Maar eerst is het tijd om aan de inwendige mens te denken. We willen graag goulashsoep in brood eten. We vinden een restaurant, Lamberty, waar dit op de kaart staat en gaan naar binnen. Het is geen goedkoop restaurantje, maar Ma gaat niet mee terug naar huis, voordat ze dit gegeten heeft. Dus we hebben weinig keus nadat de soep op is en we weer een beetje uitgerust zijn, lopen we naar het gat, voor de foto. Ook vandaag moet er natuurlijk Gluhwein gedronken worden, dus op weg naar de Kerstmarkt op het Oude Stadsplein. Het is 14.45 uur als we voorbij de astronomische klok komen. We kunnen nu een mooi plekje recht voor de klok bemachtigen, dus ik stel voor dat we blijven wachten tot 15.00 uur. Dan kunnen we nu wel de 12 apostelen door de raampjes zien! Sjaan loopt om 2 bekers Gluhwein. Met zo'n beker Gluhwein in je hand, is het wachten niet zo erg toch! En ja hoor, om 15.00 uur gaan de raampjes open en komen de 12 apostelen voorbij. Check, dat hebben we ook geregistreerd! We lopen nog wat over de Kerstmarkt, waar het nu echt heel erg druk is, veel drukker dan voorgaande dagen! Ook vind ik nu de ingang van de Tijnkerk, deze poort was van de week gesloten. We lopen er naar toe, Sjaan komt er mee weg, om door de uitgang naar binnen te schieten, maar ik wordt meteen terug gestuurd! Dan wachten Ma en ik bij entree, maar we mogen niet meer binnen, want de mis is begonnen! Toch zie ik nog kans om langs de man te schieten, maar hij is wel boos. Ma komt echt niet meer binnen. Je mag er geen foto's maken en we moeten achter er een touw blijven, maar ik maak stiekem toch echt even 2 foto's. Hopelijk zijn ze gelukt! Als we buiten stappen begint het wat te regenen. We besluiten naar het Palladium, winkelcentrum te lopen. We lopen even rond, maar we zijn eigenlijk te moe om te winkelen. We besluiten om terug naar het appartement te gaan, daar lekker te rusten, koffie en chocomelk te maken. Verslag zo ver maken. Inchecken voor de vlucht van morgen, lukt ook weer! We hebben stoelen, 19F, 20F en 20E. Even op Tripadvisor een restaurant in de buurt zoeken, want de voetjes zijn nog steeds moe. Ik vind een steakrestaurant om de hoek, maar daar is geen plaats.

We lopen we lopen een stukje terug, en daar had ik een Tsjechisch restaurant zien zitten en een hamburger restaurant. We kiezen voor het Tsjechische. We hebben willen een gegrilde varkensknie proberen, een typisch Tsjechisch gerecht, vandaag dus een Tsjechische dag qua eten, behalve het ontbijt! Als we de bestelling doorgeven, zegt de dame, dat de knie wel zeker voor 2 personen is! Dus Ma en ik gaan de knie delen! Sjaan neemt een Mixed grill met pepersaus. Het eten is voortreffelijk en na een kwartier eten is de knie nog maar half gemand! Sjaan gaat ook nog wat mee eten en dan krijgen we de knie toch echt klein! We rekenen af, wel 856 CZK, 33 euro! Met 3 halve liters bier en een cola. Ook de frietjes moesten we apart betalen. Om 20.15 uur gaan we terug naar het appartement, koffie en thee zetten. Verslag afmaken en straks douchen en naar bed.