Wandelen, Peacebridge en Calgarytower
Blijf op de hoogte en volg Karin
19 September 2017 | Canada, Calgary
Om 7.00 uur zijn Yannick en ik wakker. De rest om 8.00 uur. We kijken wat op internet, voor het nieuws van vandaag. Om 9.00 uur gaan we ontbijten in de kleine receptie van het hotel, maar we hebben zitplaatsen en het ontbijt is redelijk. Verschillende soorten brood en koeken, koffie en thee, jus d'orange, appelsap en melk, jam, pindakaas, fruit in sap, verschillende granen en zelfs een toaster. Terug op de kamer duiken we even in de apotheek, want Yannick heeft wat last van zijn darmen. We wachten nog even tot het werkt. Om 10.30 uur lopen we naar het stadion, vlak bij het hotel. Het McMahon stadion, het is een football stadion. We lopen er omheen, er staat ook een kleine Olympische vlam. We kunnen zelfs even het stadion inlopen tot op de grasmat, kunstgras! Daarna gaan we te voet op weg naar de peacebrug en downtown, we lopen door grote wijken met laagbouw huizen. Met de TimTim lukt het weer om de brug te vinden. Maar het beloofde mooie park, is in renovatie. We lopen een stukje langs de Bow River en gaan dan de downtown in. De eerste de beste McDonalds wordt aan gedaan voor drinken en ook maar meteen een lunch. Het is inmiddels 12.30 uur. We nemen een ijsje na. Dan door de winkelstraat verder. We gaan Calgary tower in. Boven is ook een stukje glazen bodem! Toch wel beangstigend. Ik ga er wel heel voorzichtig op, maar Tim durft het toch echt niet! Het is een 360 graden uitzicht en vanuit boven zien we toch de Rocky Mountains nog liggen! Toch erg leuk om te doen! Dan kopen we een flesje water voor de dorst. We lopen naar de metro en gaan daar mee terug naar Banff Trail station. Daar lopen we naar de liquid store voor 2 blikjes bier, 1 liter cola en 1 liter water. Dit gaan we in het hotel opdrinken. We zijn om 16.00 uur weer terug. We rusten wat uit. Het reisboek is bijna uit! De laatste dag wordt in de dagmap gestopt! Het einde komt in zicht! Om 18.30 uur lopen we naar de brug naar het stadion, daar hebben we vanmorgen een restaurant gezien. Big T's BBQ. Ook hier is het vol en moeten we 20 minuten wachten tot er een tafel leeg komt. Sjaan en Tim nemen baby pork ribs, Yannick een sandwich met Pulled pork en ik een poutine met Pulled pork. Het is weer overheerlijk. Terug in het hotel, de tassen organiseren en schone kleding klaar leggen. Alles weer aan de stroom. Straks weer naar bed.