Laatste dag en terugreis. - Reisverslag uit Steenbergen, Nederland van Karin Opdorp - WaarBenJij.nu Laatste dag en terugreis. - Reisverslag uit Steenbergen, Nederland van Karin Opdorp - WaarBenJij.nu

Laatste dag en terugreis.

Blijf op de hoogte en volg Karin

13 September 2015 | Nederland, Steenbergen

Vannacht moesten enkele mensen uit het guesthouse al vroeg vertrekken! Om 4.00 uur volop voetstappen en andere geluiden. Nog lekker blijven liggen! Om 7.20 uur weer wakker. De rest slaapt nog. Om 8.15 uur is iedereen wakker. De koffers alvast reorganiseren, dan kunnen we aan het ontbijt. Om 9.00 uur lopen we naar de ontbijtruimte. We hebben nu een tafeltje voor 4, in een kleine ruimte ernaast. Dit zit een stuk rustiger dan gisteren. Na het ontbijt gaan we terug naar de kamers. Nu echt alle laatste spullen inpakken. Dan de auto inladen. Uitchecken bij de receptie. Om 10.15 uur vertrekken we. We rijden wel 2,2 km naar het Perlan, vandaar hebben we ook een mooi uitzicht over Reykjavik. Helaas is het bewolkt en regent het wat. We kijken naar het nationale vliegveld, we zien een vliegtuig gaan taxiën, en hopen dat hij op stijgt, maar helaas. Hij draait een kwart slag in de taxibaan, en blijft daar staan. Na een tijd, nog steeds geen beweging, het lijkt wel of hij zichzelf heeft vast gezet. Dan gaan we toch maar verder. We rijden alvast een stuk richting vliegveld. Vlak daarbij hadden we nog een Vikingmuseum gezien, daar gaan we ook nog kijken. Er een replica van een IJslands schip en de geschiedenis er van. Er naast zijn er nog huisjes met gras op het dak. Dan rijden we naar een benzinestation, daar wassen we de auto nog een keer en gooien de tank weer vol met diesel. Dan op zoek naar de laatste maaltijd op IJslandse bodem. De TomTom gaf eerst aan dat er geen KFC meer zou zijn, dus zaten we al bijna bij een Bakeri binnen. Maar een ongelovige moeder, vroeg nogmaals te kijken, en zie daar, na 2,5 km is er toch nog een KFC, had ik het toch goed gezien op de heenreis. We nemen daar een Bucket met chicken wings en friet. Zelfs hier krijgen we bekers om gratis water te kunnen drinken! Dat moeten ze in Nederland ook in gaan voeren, gewoon gratis kraanwater in elk restaurant! Om 13.45 uur rijden we verder naar het vliegveld. We rijden rechtstreeks naar de autoverhuurmaatschappij Geijser. We hebben 3099 km gereden tijdens deze rondreis over IJsland! We parkeren de auto, laden alles uit en melden ons binnen. Er gaat een meneer mee naar buiten, loopt om de auto, gaat er even in zitten, schrijft de km stand op, doet het raampje open, of ik even het papier wil tekenen, dat alles goed is. Dus zo gezegd, zo gedaan. Dan lopen Yannick en ik terug naar de mannen bij de koffers. We worden weer met een busje naar het vliegveld gebracht, te voet is bijna net zo snel, maar service is service! Op het vliegveld, doen we een elektronische incheck. Printen de kofferlabels uit en de boardingpassen. Dan de koffers naar de bagage drop off. Dat duurt even want de desk waar wij staan heeft storing. Maar alles komt goed en we zijn de koffers ook kwijt. Dan moeten we naar boven, daar meteen door de security check. Hier is het wat drukker, maar het gaat toch nog vlot. Dan komen we bij de winkeltjes. We hebben nog wat ISK over, dus die gaan we opmaken, het is ook niet de moeite om te terug om te wisselen. We kopen wat kleine flesjes drank, en fles Lava, en wat te snoepen voor in het vliegtuig. Ook nog 2 flesjes fris. Dan is het al tijd om naar gate 4 te lopen. We zijn er om 15.50 uur. Om 16.05 uur mogen we boarden. We hebben stoelen 27 A-B en 28 A-B. Om 16.35 uur stijgen we op. We kijken wat film en ik type het verslag. Het is maar 2.40 uur vliegen. Om 21.25 uurlanden we op Schiphol, op de Polderbaan! Weer 15 minuten taxiën naar gate C9. Dan zijn we wel snel bij de bagageband, maar daar duurt het lang voordat onze koffers komen. Als we de koffers hebben, bellen we Easypark2fly, zodat ze ons op kunnen komen halen. Om 23.00 uur rijden we in onze eigen auto weer naar huis! Het is wel even wennen hoor, naar 3099 km in een automaat te hebben gereden, moet ik nu weer alles zelf doen! Om 0.25 uur stappen we nog even bij de Antalya binnen, want de innerlijke mens, geeft toch enige trek aan! Dan Tim afzetten, naar huis. Auto leeg laden, douchen en naar bed. Om 1.30 uur liggen we te rusten in ons eigen bedje! Het was een hele mooie vakantie in een heel mooi en rustig land!