Rustdag in de zon en Zweedse cultuur
Blijf op de hoogte en volg Karin
28 Mei 2014 | Zweden, Kallsedet
Vanochtend om 8.30 uur aan het ontbijt. Daarna afwassen en dan gaan we een stukje lopen. We lopen over de weg, langs de camping. We slaan een pad in waar in de winter ook de sneeuwscootersafari langs rijden. Die bordjes staan nog overal langs de wegen en in het bos. We hopen wat dieren te zien, maar helaas! We komen langs wat betonnen voorwerpen, dit blijken de resten van een oude zaagfabriek te zijn, we lopen ook over de oude weg van vroeger. Als we weer bij een weg komen, denken we dat dit de doorgaande weg is, maar zeker weten doen we het niet. En aangezien we in Lapland al eens verdwaald waren, besluiten we dezelfde pad terug te lopen, dat loopt ook leuker, door een bos of over een weg? Eenmaal terug bij de camping zitten we even op het terras bij de winkel. Dan gaan we op de koffie bij Truus en Johan. We gaan lekker buiten zitten in de zon. Wat genieten wij. De wind is eerst nog wat fris, maar al snel wordt het lekker. We gaan vroeg aan de lunch, want we moeten vanavond ook vroeg dineren, want we moeten om 17.45 uur vertrekken. We lunchen ook buiten. Ik ga zelfs mijn korte broek en hemdje aan trekken. Ik mocht het wel niet meenemen, maar ik ben blij dat ik er toch een in mijn koffer heb gedaan! Lekker puh, nu heb ik er profijt van! 's Middags lopen we wat over de camping. Karlijn komt gezellig even bij opa en oma langs. Om 17.15 uur dineren we met spaghetti carbonara en gerookte zalm. Om 17.45 uur met ons allen in de bus en op weg naar Kall. Daar mogen we het lentefeest bijwonen op de school van Karlijn. De kinderen maken muziek, en voeren toneelstukjes op. Daarna is er koffie met taart. Elk kind, heeft een eigengebakken taart meegebracht van thuis. En iedereen mag er van proeven! Ik heb een stuk van de taart met gele bramen gegeten, erg lekker! Na afloop helpen we met het opruimen van alle stoelen enz. Dan weer 40 km naar huis. Op de heenweg hebben we een ree gezien, en op de terugweg 2 elanden. We nemen thuis nog een borrel en gaan dan douchen, verslag typen en dan naar bed. Morgen gaan we de Suljatten beklimmen. Ben benieuwd of ik de top kan halen, maar we gaan er voor!