Vliegreis
Blijf op de hoogte en volg Karin
24 Mei 2014 | Zweden, Kallsedet
Om 5.15 uur uit bed. De laatste spullen in de koffers doen, zoals de bevroren kroketten voor de meiden, en de asperges! Dan vertrekken we met de buurtjes om 5.57 uur richting Schiphol. Het is lekker rustig op de weg en rijden erg vlot naar de parkeerplek voor de auto. Om 7.15 uur worden we vanaf daar weggebracht naar Schiphol. Om 7.30 uur checken we de koffers in via de selfservice. We gaan vlot door de douane en dan eerst een bakje koffie met ons ontbijt. Daarna wordt de nodige drank ingeslagen voor in Zweden, want dat is daar erg duur. Om 9.05 uur mogen we boarden bij gate B06. We stijgen om 9.42 uur op en landen om 11.24 uur op Trondheim in Noorwegen. We krijgen zelfs een sandwich te eten! Ik heb trouwens niet meer pijnklachten tijdens het vliegen dan anders na de spoedbehandeling bij de kaakchirurg. Jørgen staat ons op te wachten in de aankomsthal. Erg leuk om hem weer te zien. Om 11.45 uur rijden we met de bus van hun bedrijf Kallsedet Fjallcentre richting Zweden. Dit zal zo'n 2 uur duren. Na 30 minuten rijden zien we een eland langs de weg staan, helaas niet op de gevoelige plaat kunnen vastleggen! Om 13.15 uur passeren we de Zweedse grens. Daar houdt ook de asfaltweg op, we rijden nu over een zand- grindweg. Maar dit is gewoon de officiële route! Om 13.45 uur arriveren we bij het Fjallcentre en worden ontvangen door Mariska, Lieke en Karlijn met koffie en thee en een echte Zweedse lekkernij, Bullar! Hierna gaan we naar de kamer kijken. We slapen in het "servicegebouw". Dit is een gebouw met 6 slaapkamers en een gezamenlijke woonkamer, keuken, douches en toiletten. Erg leuk. Dan gaan we bij Truus en Johan kijken, die slapen in de Ude, een huisje aan het Juvuln meer. We lopen met hun over de camping en door de omgeving. Het is nu droog, maar wel zwaarbewolkt. Maar het heeft vanochtend flink geregend hier. Om 18.00 uur zijn we uitgenodigd voor een borrel en diner bij de familie Brouwer. Jørgen heeft zelf makreel gerookt! Hij is nog warm, heerlijk! Na het diner nog wat drinken in de Ude, maar de reis eist zijn tol, de oogjes worden zwaar! Dus lekker douchen en onder de wol!