Swaziland en Krugerpark met bus
Blijf op de hoogte en volg Karin
02 Oktober 2013 | Zuid-Afrika, Hazyview
Zonder wake up call, toch op tijd wakker! Om 7.30 uur vertrekken we naar de grens van Swaziland. We moeten weer te voet over de grens. Hierna krijgen we koffie bij Matsamo Cultural Village. Na de koffie krijgen we uitleg over de Swazigewoonte. Er is een stamhoofd, maar zijn vader en moeder zijn de baas. Zij wonen ook in de grootste hut. Hij heeft maar een kleine hut. Zijn vrouwen hebben een eigen hut en een keuken. Als hij meer dan 1 vrouw heeft, moet de laatste vrouw koken, wassen, en schoonmaken voor zijn 1e vrouw. De kinderen wonen tot hun 6e jaar bij hun moeder. Van 6 tot 12 jaar bij opa en oma. Daarna gaan zij in een aparte hut voor de jongens of de meisjes wonen. Het stamhoofd bepaald zelf naar welke vrouw hij gaat. Zij moet dan een apart bed voor hem maken, zij slaapt links, hij rechts. En als hij met de houten stok slaat, mag zij naar hem toe kruipen. Daarna weer terug kruipen naar haar eigen bed. Zij mogen nooit samen slapen. Daarna krijgen we nog een zang en dans voorstelling van de Swazi. Dan rijden we met de bus verder. Onderweg een lunch ophalen, welke we in het Krugerpark zullen op eten. Om 12.10 uur rijden we via Malelane Gate, het Krugerpark binnen, met de bus. Vandaag zullen we met de bus door het park rijden. We gaan te voet over de brug, daar zien we meteen al nijlpaarden, krokodillen, ijsvogels, en een zeearend. Terug in de bus en rijden! We zien impala's, giraffen, olifanten, neushoornvogel, zebra's. Om 13.25 uur gaan we de lunch op eten bij een picknick plaats. Op het hoofdkamp, Skukuza, waar je ook kunt slapen in lodges, krijgen we een ijsje. Daarna zien we nog buffels, olifanten en neushoornvogel. Als het park uitgaan, lopen we weer te voet over een brug. Daar zien we ook het standbeeld van de oprichter van het park, dhr Kruger. Eenmaal bij ons overnachtingshotel Numbi, krijgen we Ammarula, het net zoiets als Bailey's. We hebben 2 graden suites. Alleen die van de mannen zit vol muggen. Hier zijn ze nog voor komen spuiten. Het is tenslotte een malariagebied. We smeren ons goed in met Deet. Voor het diner krijgen we een zeer uitgebreide Braai. Voorafgegaan door nogmaals zangers en dansers. We gaan op tijd naar bed! Morgen om 4.30 uur op!