Pisa, Lucca
Blijf op de hoogte en volg Karin
01 Oktober 2016 | Italië, Montecatini Terme
Vanmorgen om 6.35 uur wakker. Koffers de laatste spullen inpakken en dicht doen. Om 7.15 uur lopen we naar het restaurant voor het ontbijt. Dan om 8.30 uur zitten de koffers weer in de bus, sleutels ingeleverd en vertrekken we richting Lucca. Daar arriveren we om 10.00 uur. Helene, de Nederlandse gids, komt in de bus om de audiosets uit te delen. Als alles werkt gaan we op weg voor een rondleiding door het oude Lucca, dus binnen de stadsmuren. Om 10.50 uur kunnen we wat drinken op en in het amfitheater! De oude muren van het theater staan er nog gedeeltelijk, hiervan hebben ze huisjes gebouwd, het middenterrein is open met terrasjes! Om 11.10 uur lopen we weer verder. Om 12.30 uur moeten we weer bij de bus zijn, we moeten dan door de andere stadspoort weer naar buiten. Dan gaan we op weg voor de lunch in Montecarlo. Daar gaan we bij Fattoria il Poggio lunchen. We lopen eerst naar de druivenranken en de olijfboomgaarden. We krijgen uitleg over het maken van de wijn en olijfolie. Daarna lopen we terug en krijgen een heerlijke lunch en kunnen we 6 soorten wijn drinken, 3 wit en 3 rood. We krijgen eerst lekkere tapas, olijven, zongedroogde tomaatjes, brood, salami, ham, kaas, geroosterd brood met olijfolie. Als we onze buik vol hebben, krijgen we nog een bord met pasta! Daarna komt de "heilige" wijn, Vinzencio met cantuccini koekjes. Als afsluiter nog een glaasje Grappa! Hoppa, straks staat die toren in Pisa niet meer scheef! Om 14.50 uur gaan we weer verder met de bus. Onderweg hebben we wat regen. Op naar Pisa, daar arriveren we om 15.30 uur. We moeten een kleine 800 meter lopen vanaf de parkeerplaats naar de toren. We lopen door de poort en zien dan de kathedraal, de doorkeek en de scheve toren staan! Op Campo dei Miracoli. Natuurlijk maken ook wij de beroemde foto's! Als we alles goed hebben gezien, begint het wat te regenen. We scoren natuurlijk nog wat souvenirs. Dan gaat toch wel wat meer regenen, we nemen nog een softijsje bij de BK, daar kunnen we droog zitten! Dan lopen we terug naar de parkeerplaats van de bus. Om 17.30 uur zijn we daar en om 17.45 uur vertrekt de bus. We gaan nu op weg naar Montecatini. Het is vandaag niet de voordeligste route die we rijden, want we komen al voor de 4e keer langs het aquaduct! Om 18.45 uur arriveren we bij hotel Innocenti, we krijgen kamers 301 en 302. De kamers zijn niet groot, wat verouderd, maar schoon. En we hebben weer badstof handdoeken. Wel een klein liftje, 2 persoons. Om 19.30 uur kunnen we aan het diner. We kunnen kiezen uit minestrone soep of pasta. Als hoofdgerecht krijgen we gebakken aardappelen met een stuk varkensvlees en salade. Een plakje ijs na. Nu regent het serieus buiten! Hopelijk is het morgen weer droog, dan gaan we naar Cinque Terre. Vroeg vertrek, dus vanavond op tijd naar bed. Douchen en even online!